Ingredienten voor 2:

  • 2 courgettes
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • een handje vol rucola
  • 50 ml kookroom light
  • 1 eetlepel Parmesaanse kaas
  • 1 eetlepel bieslook
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken
  • limoen

Bereiding:

1. Maak de courgettes schoon en draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgette. Zet de courgetti even apart.
2. Snipper de ui en verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui kort aan, pers de knoflook erbij uit en bak ook deze even mee.
3. Schenk de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.
4. Voeg de courgetti toe en roer hem door de roomsaus tot de courgetti warm is. (Niet te lang, anders wordt het heel waterig!)
5. Verdeel de romige courgetti over twee borden.
6. Snij de gerookte zalm in dunne plakjes en verdeel deze over de courgetti.
7. Verdeel als laatste nog wat limoen, bieslook en Parmezaanse kaas over de borden en je romige courgetti met gerookte zalm is ready to eat!

 

Een portie romige courgetti met gerookte zalm bevat:
Calorieën: 367
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 31 gram
Vet: 17,1 gram
Vezels: 3,7 gram

Pin It on Pinterest

Share This