Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd:
Totale tijd:
Ingredienten
- 1 pond broccoli roosjes
- 2 1/2 kopje Romesco Sauce
- 2 rode paprika’s
- 4 Roma-tomaten
- 2 grote teentjes knoflook
- ¾ kopje pompoenpitten
- ¼ kopje fijngehakte platte bladpeterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- Zee- of himalayazout
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Plaats de rode paprika’s direct op de grill en draai met een tang nadat elke zijde zwart en verkoold is, ongeveer 1-2 minuten. Als je klaar bent met de paprika’s, plaats je de paprika’s in een kom en bedek je deze met plasticfolie om de schil los te stomen.
- Terwijl de paprika’s stomen plaats je de tomaten direct op de grill en laat je de schil op de tomaten ook verkolen. (Dit zal veel minder zijn dan op de paprika’s, gewoon totdat de huid splitst en het een beetje verkoold wordt op de overgebleven schil.) Plaats de tomaten direct in de kom van een keukenmachine.
- Rooster de twee knoflookteentjes ook op de grill tot ze goudbruin en een beetje verkoold zijn maar niet verbrand. Voeg ze toe aan de kom van de keukenmachine samen met de pompoenpitten.
- Pak de paprika’s en wrijf zachtjes de huid eraf met je vingers. Het is goed als je het er niet helemaal af krijgt. Snijd nu het paprikavlees weg van de kern en de zaden en voeg de peperstroken toe aan de keukenmachine. Pulseer de inhoud tot ze goed gemengd is en nog steeds een beetje stevig. Voeg de azijn, de olijfolie en de peterselie toe en meng dit. Breng het op smaak en pulseer opnieuw en giet het vervolgens in een luchtdichte bakje. Eventuele extra’s kunnen enkele dagen in de koelkast worden bewaard.
- Voor de broccoli: Breng terwijl je de romesco-saus maakt een pan met gezout water aan de kook en voeg dan de broccoli toe, terwijl je het 2-3 minuten laat koken. Breng de broccoli onmiddellijk over naar de hete grill. Grill aan elke kant een minuut tot de broccoli licht verkoold is. Leg dit in een schaal en besprenkel met olijfolie, bestrooi met zee- of himalayazout en giet de romesco-saus erover.
Auteur: Heather Christo
gegrilde broccoli, Gezonde recepten, rode pepers, vegan, groenten