Ingredienten
  • 2 hele rijpe avocado’s
  • 1 limoen schijfje
  • Zee- of himalayazout
  • 4 ons rauwe tonijn van hoge kwaliteit, gehakt
  • 1 theelepel sriracha (thaise sambal – rooster sauce)
  • 2 theelepels kokosnootaminozuren of tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 2 eetlepels fijngehakte groene ui
  • Geroosterde sesamzaden
  • Gemengde groenten en plakjes komkommer voor serveren (optioneel)
Instructies

 

  1. Pel en ontpit de avocado en pers het verse limoensap over alle vier de helften. Bestrooi ze met zee- of himalayazout en zet het opzij.
  2. Voor de vulling:
  3. Hak de tonijn fijn (met een zwaar koksmes, of beter nog, een hakbijltje).
  4. Meng de tonijn, sriracha, kokosnootaminozuren (glutenvrije sojasaus) en de gehakte groene ui samen.
  5. Verdeel de tonijnvulling tussen de vier avocadohelften en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover. Serveer op een bedje van groenten en plakjes komkommer.

    Auteur: Heather Christo

Avocado’s, Pittige Tonijn, Salade

footer