Ingredienten
- 2 hele rijpe avocado’s
- 1 limoen schijfje
- Zee- of himalayazout
- 4 ons rauwe tonijn van hoge kwaliteit, gehakt
- 1 theelepel sriracha (thaise sambal – rooster sauce)
- 2 theelepels kokosnootaminozuren of tamari (glutenvrije sojasaus)
- 2 eetlepels fijngehakte groene ui
- Geroosterde sesamzaden
- Gemengde groenten en plakjes komkommer voor serveren (optioneel)
Instructies
- Pel en ontpit de avocado en pers het verse limoensap over alle vier de helften. Bestrooi ze met zee- of himalayazout en zet het opzij.
- Voor de vulling:
- Hak de tonijn fijn (met een zwaar koksmes, of beter nog, een hakbijltje).
- Meng de tonijn, sriracha, kokosnootaminozuren (glutenvrije sojasaus) en de gehakte groene ui samen.
- Verdeel de tonijnvulling tussen de vier avocadohelften en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover. Serveer op een bedje van groenten en plakjes komkommer. Auteur: Heather Christo