Op deze pagina kan je een aantal tips voor gezonde tussendoortjes en dipsausjes vinden.
Het is altijd verstandig om deze van tevoren klaar te maken en in de koelkast klaar te hebben staan.
Eén van de valkuilen van snacken is dat de verkeerde snacks altijd voor het grijpen liggen op het moment dat je trek krijgt.
Het is dan makkelijk om een zak chips open te trekken of even de wikkel van een reep chocola af te scheuren.
Zorg dat je dit gemak ook toepast op de goede tussendoortjes en zorg dat je ze altijd klaar heb staan.
Dipsausjes kan je ook klaar hebben staan in de koelkast en zijn (mits goed afgedekt) wel een week houdbaar.
Dipsausjes
Wortelen, bloemkoolroosjes en de broccoliroosjes smaken heerlijk met een gezonde dipsaus zoals; Tzaziki.
Gezonde hapjes die je tussen de shakes en maaltijd(en) kunt nemen.
• Vers fruit zoals een appel, sinaasappel, mango, ananas, druiven, aardbeien, peer, kiwi, mandarijn, grapefruit, bessen, meloen, kersen, lychees, nectarine, perzik, pruimen etc.
• Diverse soorten groente zoals, komkommer, kerstomaatjes, mini wortelen, radijsjes, bloemkoolroosjes, broccoli roosjes etc.
• Nootjes zoals; japanse mix, ongezouten walnoten, amandelen etc. Heerlijk in combinatie met cranberry’s.
Trek in een hartig tussendoortje, hieronder een paar tips:
• Toast met plakje komkommer en plakje 30+ kaas.
• Zoute stengels (stokjes), ook wel pepsels genoemd.
• Bouillon of een cup a soup met eventueel 2 á 3 soepstengels (let op het zout).
• Cracker belegd met 30+ kaas, of mager beleg zoals rookvlees, kipfilet, rosbief, casselrib of fricandeau.
• Handje Japanse mix.
• Augurken, of een augurk met een plakje rookvlees erom heen.