Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 2
Ingredienten
- ½ pond kipfilet zonder vel en been, dun gesneden
- Marinade:
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 citroen; sap en schil
- 2 eetlepels olijfolie
- Zee- of himalayazout en zwarte peper
- Salade:
- 6 kopjes verse baby rucola
- 1 kopje Cherry tomaatjes, gehalveerd
- 2 kopjes pitloze komkommers, gehakt
- ½ kopje Kalamata olijven, ontpit
- 2 middelgrote sjalotjes, dun gesneden in rondjes
- ¼ kopje zongedroogde tomaten
- Griekse vinaigrette:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 teentjes knoflook, gehakt
- 1 theelepel gedroogde Griekse oregano
- Zee- of himalayazout
Instructies
- Meng de marinade-ingrediënten bij elkaar en voeg de kipfilets toe. Laat ze minstens 15 minuten en maximaal een uur marineren.
- Verwarm de grill voor op medium en grill de kip ongeveer 3-4 minuten aan elke kant tot de kip net gaar is. Zet apart om ‘uit te rusten’ voordat je ze gaat snijden.
- Terwijl de kip ‘rust’, maak je de salade op.
- Maak een bedje van rucola en bedek deze met de groenten en de gesneden kip.
- Meng de vinaigrette en sprenkel deze over de salade. Direct serveren!
Auteur: Heather Christo