Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 2

 

Ingredienten
  • ½ pond kipfilet zonder vel en been, dun gesneden  
  • Marinade:
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 citroen; sap en schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zee- of himalayazout en zwarte peper
  • Salade:
  • 6 kopjes verse baby rucola
  • 1 kopje Cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 kopjes pitloze komkommers, gehakt
  • ½ kopje Kalamata olijven, ontpit
  • 2 middelgrote sjalotjes, dun gesneden in rondjes
  • ¼ kopje zongedroogde tomaten
  • Griekse vinaigrette:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gedroogde Griekse oregano
  • Zee- of himalayazout
Instructies

 

  1. Meng de marinade-ingrediënten bij elkaar en voeg de kipfilets toe. Laat ze minstens 15 minuten en maximaal een uur marineren.
  2. Verwarm de grill voor op medium en grill de kip ongeveer 3-4 minuten aan elke kant tot de kip net gaar is. Zet apart om ‘uit te rusten’ voordat je ze gaat snijden.
  3. Terwijl de kip ‘rust’, maak je de salade op.
  4. Maak een bedje van rucola en bedek deze met de groenten en de gesneden kip.
  5. Meng de vinaigrette en sprenkel deze over de salade. Direct serveren!

    Auteur: Heather Christo

Griekse Gegrilde Kip, Salade

footer