Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: – minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 10-12
Ingredienten
- Recept Avocado Limoen Dressing of Knoflook & Kruiden Karnemelk dressing
- 9 koppen grof gehakte groene bladeren of romaine sla, verdeeld
- 1 grote rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 1 grote poblano (milde chili peper) of groene paprika met zaad en in blokjes gesneden
- 350g. bevroren maïs, gestoomd en gekoeld
- 6 middelgrote tomaten; 5 fijngesneden en 1 in schijfjes gesneden voor garnering
- 1 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 2½ kop geraspte scherpe cheddar kaas
- ½ pond spek, gekookt en verkruimeld
- 4 kopjes geroosterde kip, grof gehakt
- 3 groene ui, in dunne plakjes gesneden
- 2 grote hardgekookte eieren, in partjes gesneden
Instructies
- Leg de ingredienten in een grote glazen kom laagje voor laagje in deze volgorde: ⅓ sla, ½ rode paprika, ½ poblano peper, ⅓ maïs, ½ tomaten, ½ rode ui, 1 kopje kaas, ⅓ spek en ½ kip. Giet hierover een ½ kopje bereide dressing.
- Herhaal, ⅓ sla, ½ rode peper, ½ poblano peper, ⅓ maïs, ½ tomaten, ½ rode ui, 1 kopje kaas, ⅓ spek en ½ kip. Giet hierover een ½ kopje bereide dressing.
- Top met de laatste ⅓ sla, ⅓ maïs, ½ kopje geraspte kaas, ⅓ spek en in plakjes gesneden groene ui. Giet hierover een 1 / 2 kop dressing rond de rand. Leg de eieren en de tomatenpartjes erop om te garneren.
- Koel de salade minimaal 4 uur en serveer met extra dressing indien gewenst.
Auteur: Melissa Sperka