Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: – minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 10-12

 

 Ingredienten

 

  • Recept Avocado Limoen Dressing of Knoflook & Kruiden Karnemelk dressing
  • 9 koppen grof gehakte groene bladeren of romaine sla, verdeeld
  • 1 grote rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 1 grote poblano (milde chili peper) of groene paprika met zaad en in blokjes gesneden
  • 350g. bevroren maïs, gestoomd en gekoeld
  • 6 middelgrote tomaten; 5 fijngesneden en 1 in schijfjes gesneden voor garnering
  • 1 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2½ kop geraspte scherpe cheddar kaas
  • ½ pond spek, gekookt en verkruimeld
  • 4 kopjes geroosterde kip, grof gehakt
  • 3 groene ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote hardgekookte eieren, in partjes gesneden

 

Instructies

 

  1. Leg de ingredienten in een grote glazen kom laagje voor laagje in deze volgorde: ⅓ sla, ½ rode paprika, ½ poblano peper, ⅓ maïs, ½ tomaten, ½ rode ui, 1 kopje kaas, ⅓ spek en ½ kip. Giet hierover een ½ kopje bereide dressing.
  2. Herhaal, ⅓ sla, ½ rode peper, ½ poblano peper, ⅓ maïs, ½ tomaten, ½ rode ui, 1 kopje kaas, ⅓ spek en ½ kip. Giet hierover een ½ kopje bereide dressing.
  3. Top met de laatste ⅓ sla, ⅓ maïs, ½ kopje geraspte kaas, ⅓ spek en in plakjes gesneden groene ui. Giet hierover een 1 / 2 kop dressing rond de rand. Leg de eieren en de tomatenpartjes erop om te garneren.
  4. Koel de salade minimaal 4 uur en serveer met extra dressing indien gewenst. 

    Auteur: Melissa Sperka

Bacon, Kip, Laagjes Salade

footer