Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 1/2 kop

 Ingredienten
  • 1 kopje karnemelk
  • 1 1/2 kopjes echte mayonaise (of 1 kopje mayonaise en met 1/2 kopje griekse yoghurt)
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt en verdeeld
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 1 eetlepel platte bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels zee- of himalayazout
  • 1 1/2 theelepel suiker
  • 1-2 theelepel vers citroensap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uipoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/8 theelepel gedroogde dille-wiet of 1/2 theelepel verse

 

Instructies
  1. Meng de karnemelk en mayonaise door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten en smaakmakers toe.
  2. Meng het mengsel totdat de ingrediënten volledig zijn opgenomen en er geen klontjes achterblijven.
  3. Bij het hakken van de verse bieslook en peterselie raad ik je aan dat je ze op het laatst fijn hakt zodat de smaken in de dressing worden vrijgegeven.
  4. Reserveer 1 theelepel gehakte bieslook voor het garneren.
  5. Goed afkoelen gedurende minimaal 4 uur voor het opdienen.

    Auteur: Melissa Sperka

Karnemelk, Dressing, Knoflook, Kruiden

footer