Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 1/2 kop
Ingredienten
- 1 kopje karnemelk
- 1 1/2 kopjes echte mayonaise (of 1 kopje mayonaise en met 1/2 kopje griekse yoghurt)
- 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt en verdeeld
- 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel platte bladpeterselie, fijngehakt
- 2 theelepels zee- of himalayazout
- 1 1/2 theelepel suiker
- 1-2 theelepel vers citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uipoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/8 theelepel gedroogde dille-wiet of 1/2 theelepel verse
Instructies
- Meng de karnemelk en mayonaise door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten en smaakmakers toe.
- Meng het mengsel totdat de ingrediënten volledig zijn opgenomen en er geen klontjes achterblijven.
- Bij het hakken van de verse bieslook en peterselie raad ik je aan dat je ze op het laatst fijn hakt zodat de smaken in de dressing worden vrijgegeven.
- Reserveer 1 theelepel gehakte bieslook voor het garneren.
- Goed afkoelen gedurende minimaal 4 uur voor het opdienen.
Auteur: Melissa Sperka