Een gezonde en heerlijke gegrilde kip maaltijdsalade met mediterraanse kruiden en citroen die voor een explosie aan mediterrane smaken zorgt met een dressing die ook dienst doet als marinade!
Deze maaltijdsalade is voor 4 porties en slechts 201 kcal.

INGREDIENTEN

Marinade/Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen (1/4 kopje vers geperst citroensap)
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels rode wijnazijn 
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zeezout
  • gemalen peper, naar smaak
  • 500 g kippendij filets of kipfilets (zonder bot en vel)

Salade:

  • 4 kopjes Romaine (of Cos) slabladeren, gewassen en gedroogd
  • 1 grote komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 Roma-tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes gesneden
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1/3 kopje ontpitte Kalamata-olijven (of zwarte olijven, in plakjes gesneden)
  • Citroenpartjes; om te serveren

INSTRUCTIES:

  1. Meng alle marinade/ dressing ingrediënten in een grote kan.
    Giet de helft van de marinade in een grote ondiepe schaal.
    Koel de overblijvende marinade om later als dressing te gebruiken.

  2. Voeg de kip toe aan de marinade in de kom; marineer de kip gedurende 15-30 minuten (of maximaal twee uur in de koelkast als de tijd het toelaat).
    Terwijl je wacht op de kip, maak je alle salade-ingrediënten klaar en mix je alles in een grote slakom.

  3. Zodra de kip klaar is, verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grillpan of een grillplaat op middelhoog vuur. Kip aan beide kanten grillen tot ze bruin en volledig gaar zijn.

  4. Laat de kip gedurende 5 minuten rusten; snij de kip daarna in plakjes en schik over de salade. Besprenkel de salade met de resterende ONGEBRUIKTE marinade.
    Serveer met partjes citroen.

 

Voor meer heerlijke salades en meer….ga naar www.cafedelites.com!

footer