Voorberedingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2-4
Ingredienten
- Bietenpesto-zoodles (noodles gemaakt van gourgette)
- 2 teentjes knoflook
- ½ kopje pompoenpitten
- 3 grote paarse bieten, gekookt tot vork gaar
- ¼ kopje olijfolie
- 2 eetlepels rijstazijn
- Zee- of himalayazout
- 6 courgettes, zoodled
- Pittig gekruide garnelen
- 1 pond garnalen gepeld en ontdaan van de ‘ader’
- Pittig gekruide saus:
- 1 teentje knoflook
- 1 jalapeno, grof gehakt
- 1 bos koriander
- ¼ kopje olijfolie
- 2 eetlepels rijstwijnazijn
- Zee- of himalayazout
Instructies
- Voor de pittig gekruide saus:
- Meng in een blender de knoflook, jalapeno, koriander, olijfolie en azijn. Pureer op hoog tot ze zacht zijn en breng op smaak met zee- of himalayazout.
- Doe de garnalen in een plastic afsluitbaar zakje en giet ⅔ van deze pittige kruidensaus erin en verdeel de saus. Leg het zakje opzij.
- Voor de bietenpesto:
- Schil de 3 bieten onder koud water. Snijd er ongeveer twee van en doe het in de kom van een keukenmachine. Snij de derde biet in kleine stukjes en zet opzij.
- Voeg de knoflook, pompoenpitten, olijfolie en azijn toe aan de kom van de keukenmachine met de bieten en pulseer tot je een gladde puree hebt. Breng op smaak met zee- of himalayazout en zet opzij.
- Gooi de zoodles in een grote kom en voeg indien nodig kruiden toe met zee- of himalayazout. Leg de gekruide zoodles op een serveerschaal.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg de garnalen toe met de marinade. Bak de garnalen tot ze gaar zijn en voeg ze toe aan de zoodles. Bestrooi het gerecht met de in blokjes gesneden bieten en besprenkel de garnalen daarna met de rest van de pittige kruidensaus. Garneer met vers gehakt bieslook indien gewenst.
Auteur: Heather Christo