Recepten

Onderstaande recepten kan je zelf inpassen in ons maaltijdschema (Diner) voor een gezonde en evenwichtige avondmaaltijd.

 

Waar je kan en binnen de mogelijkheden die je hebt zijn biologische producten altijd te prefereren boven het standaard supermarkt assortiment.

 

Hou altijd in je achterhoofd dat dit een leidraad is om je op weg te helpen naar een gezonde, nieuwe levensstijl.
Een levensstijl waar je de rest van je leven plezier van hebt en die al snel een gewoonte zal worden. Op een gegeven moment zul je merken dat je zelfs een afkeer krijgt van fabrieksvoedsel en alle verpakte nepvoeding die er te verkrijgen is.

 

Je hebt maar één lichaam waar je de rest van je leven mee moet doen!

 

 

 

Pittige Sambal Boontjes(vegetarisch):
Ingrediënten:
750 gram sperziebonen, 1 grote rode ui, 3 teentjes verse knoflook, 1 rood pepertje,     1 theelepel olijfolie (extra vierge), 1 theelepel laos, 1/2 theelepel Stevia vloeibaar (of naar smaak meer/minder), 2 theelepels sambal oelek (natriumarm), iets water.
bereiding:
Verwarm de olijfolie in een grote pan (of wok) en bak de ui glazig en bak het versnipperde pepertje ook mee. Voeg de laos, de Natrena en de sambal toe en roer alles goed door elkaar. Voeg wat water toe en schep alles een paar keer om. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de sperzieboonstukjes toe. Kook ze niet langer dan 6 a 7 minuten zodat ze lekker knapperig blijven. Voeg de verse knoflook pas op het laatst toe en laat even intrekken (liefst niet meekoken want dan verdwijnen de meeste gezonde stoffen).Onderstaande recepten kan je zelf inpassen in ons maaltijdschema (Diner) voor een gezonde en evenwichtige avondmaaltijd.

 

Waar je kan en binnen de mogelijkheden die je hebt zijn biologische producten altijd te prefereren boven het standaard supermarkt assortiment.

 

Hou altijd in je achterhoofd dat dit een leidraad is om je op weg te helpen naar een gezonde, nieuwe levensstijl.
Een levensstijl waar je de rest van je leven plezier van hebt en die al snel een gewoonte zal worden. Op een gegeven moment zul je merken dat je zelfs een afkeer krijgt van fabrieksvoedsel en alle verpakte nepvoeding die er te verkrijgen is.

 

Je hebt maar één lichaam waar je de rest van je leven mee moet doen!

 

 

 

Pittige Sambal Boontjes(vegetarisch):
Ingrediënten:
750 gram sperziebonen, 1 grote rode ui, 3 teentjes verse knoflook, 1 rood pepertje,     1 theelepel olijfolie (extra vierge), 1 theelepel laos, 1/2 theelepel Stevia vloeibaar (of naar smaak meer/minder), 2 theelepels sambal oelek (natriumarm), iets water.
bereiding:
Verwarm de olijfolie in een grote pan (of wok) en bak de ui glazig en bak het versnipperde pepertje ook mee. Voeg de laos, de Natrena en de sambal toe en roer alles goed door elkaar. Voeg wat water toe en schep alles een paar keer om. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de sperzieboonstukjes toe. Kook ze niet langer dan 6 a 7 minuten zodat ze lekker knapperig blijven. Voeg de verse knoflook pas op het laatst toe en laat even intrekken (liefst niet meekoken want dan verdwijnen de meeste gezonde stoffen).

footer