Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4

 

 Ingredienten
  • 1 bloemkool, in roosjes gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 kop kippenbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, in blokjes gesneden
  • ½ kopje witte wijn
  • Zee- of himalayazout
  • 1 pond garnalen, gepeld en ontdaan van de ‘ader’
  • 1 pond glutenvrije linguini (bredere spaghetti soort)
  • ⅓ kopje bieslook, gehakt
Instructies

 

  1. Breng een grote pan gezout water aan de kook en voeg dan de bloemkoolroosjes en de teentjes knoflook toe. Laat het 3-4 minuten sudderen en laat het vervolgens uitlekken en breng het samen met een kop kippenbouillon in een blender. Pureer tot een gladde massa en zet opzij.
  2. Breng een grote pan gezout water aan de kook en voeg dan de glutenvrije pasta aan de pan toe en kook ‘al dente’.
  3. Terwijl de pasta kookt, maakt u de saus. Verhit in een grote hapjespan de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de ui toe en bak in 5 minuten gaar. Voeg de witte wijn toe en kook nog eens 1-2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze en ondoorzichtig zijn, 1-2 minuten aan elke kant.
  4. Voeg de bloemkoolpuree toe en al roerend aan de kook brengen tot het verdikt is.
  5. Wanneer de pasta is uitgelekt, voeg je hem weer toe aan de pan en voeg je de saus en garnalen toe en meng je de pasta. Breng op smaak met zee- of himalayazout en dien het op in een serveerschaal. Garneer met bieslook en serveer warm/heet.

    Auteur: Heather Christo

Fettucini Alfredo, Garnalen, Glutenvrij, Romige Bloemkool, Zuivelvrij

footer