Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8

 

Ingredienten

  • 4 reepjes dik gesneden spek
  • ½ rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 pond spruitjes, gesneden en gehalveerd
  • ½ kopje kippenbouillon
  • 1 middelgrote avocado, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico 
  • Zee- of himalayazout en zwarte peper naar smaak
Instructies
  1. Bak het spek In een grote anti-aanbakpan  op middelhoog vuur, draaien tot het krokant is, ongeveer 5-7 minuten. Leg het spek opzij om uit te druppelen en houd de pan op het vuur.
  2. Voeg de rode ui toe aan het spekvet en besprenkel met zee- of himalayazout. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Doe dit in een kleine kom en houd de pan op het vuur.
  3. Voeg 2 theelepels olijfolie en de spruitjes toe. Bak de spruitjes ongeveer 2 minuten op hoog vuur tot ze bruin worden en de pan opdroogt. Voeg de kippenbouillon toe.
  4. Bak de spruitjes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn en de bouillon is afgekookt. Voeg de uien weer toe en hutsel ze samen. Breng op smaak met zee- of himalayazout en zwarte peper.
  5. Leg de spruitjes op een serveerschaal. Verkruimel het spek over de spruiten. Voeg de stukjes avocado toe.
  6. Meng de olijfolie en de balsamico  door elkaar en besprenkel hiermee het gerecht. Serveer warm.

Auteur: Heather Christo

 

Avocado, Bacon, Spruitjes, Paleo, Rode Ui

footer