Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8
Ingredienten
- 4 reepjes dik gesneden spek
- ½ rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 2 theelepels olijfolie
- 1 pond spruitjes, gesneden en gehalveerd
- ½ kopje kippenbouillon
- 1 middelgrote avocado, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico
- Zee- of himalayazout en zwarte peper naar smaak
Instructies
- Bak het spek In een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur, draaien tot het krokant is, ongeveer 5-7 minuten. Leg het spek opzij om uit te druppelen en houd de pan op het vuur.
- Voeg de rode ui toe aan het spekvet en besprenkel met zee- of himalayazout. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Doe dit in een kleine kom en houd de pan op het vuur.
- Voeg 2 theelepels olijfolie en de spruitjes toe. Bak de spruitjes ongeveer 2 minuten op hoog vuur tot ze bruin worden en de pan opdroogt. Voeg de kippenbouillon toe.
- Bak de spruitjes ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn en de bouillon is afgekookt. Voeg de uien weer toe en hutsel ze samen. Breng op smaak met zee- of himalayazout en zwarte peper.
- Leg de spruitjes op een serveerschaal. Verkruimel het spek over de spruiten. Voeg de stukjes avocado toe.
- Meng de olijfolie en de balsamico door elkaar en besprenkel hiermee het gerecht. Serveer warm.
Auteur: Heather Christo