Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4


Ingredienten

  • Teriyaki saus:
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ⅓ kopje tamari
  • ⅓ kopje bruine suiker
  • ¼ kopje water
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • Kip:
  • 1,5 pond kippendijen zonder vel en bot
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Teriyaki dressing:
  • 3 eetlepels teriyakisaus
  • 1 theelepel gehakte serrano-chili
  • 3 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • ⅓ kopje rijstazijn
  • Salade:
  • 1 chinese kool, fijn versnipperd
  • 1 kopje waterkers
  • 1 kopje geblancheerde broccoliroosjes
  • ½ kopje geblancheerde groene erwten
  • Sesamzaadjes voor garnering

 

Instructies

 

  1. Meng in de blender de gember, knoflook, tamari, bruine suiker, water en maizena. Pureer tot een gladde massa en bewaar vervolgens 3 eetlepels saus in de blender en doe de rest in een kom. Zet opzij.
  2. Verwarm een ​​gietijzeren koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg de plantaardige olie en de kippendijen toe. Bak ze tot er een mooie gouden korst op de kip komt, bak ongeveer 4 minuten. Draai de kip om en bak nog eens 2 minuten en voeg dan de kom saus toe terwijl u het geheel nog 2 minuten bakt. Laat de kip rusten terwijl je de dressing maakt.
  3. Meng in de blender de drie eetlepels saus, de chili, sesamolie, honing en rijstazijn.
  4. In een grote kom meng je de chinese kool, waterkers, broccoli en groene erwten samen. Snijd de kip en leg deze bovenop de salade. Sprenkel de dressing over de salade en hutselen maar. Bestrooi met sesamzaad en direct serveren.

    Auteur: Heather Christo

Kip, Paleo, Salade, Teriyaki

footer