Waarom zou je meer bewegen? Waarom zou je jezelf in het zweet werken? En waarom zou je oefenen in je kostbare vrije tijd? Het antwoord is simpel.Bewegen is super belangrijk en super gezond. Trainen heeft een ongeloflijke positieve bijdrage aan een goede gezondheid en een gezond gewicht. Maar welk type oefening is geschikt voor jouw doel? Bijvoorbeeld, de ene vorm van beweging helpt je om af te vallen, een andere vorm van lichaamsbeweging verbetert je conditie en nog een andere vorm van lichaamsbeweging helpt om sterker te worden. Regelmatige lichaamsbeweging draagt ​​bij aan een goede gezondheid, sterke botten en een gezond gewicht. Dit helpt bij het oefenen van gewichtsverlies, gewichtsbeheersing, een betere conditie, een mooie pasvorm, een slanker lichaam, betere weerstand en noem maar op.

Hieronder kan je 13 goede redenen lezen om meer te bewegen.

 1. Bewegen om calorieën te verbranden.
  Bewegen zorgt ervoor dat je calorieën verbrand. Dat is essentieel als je wilt afvallen. Je bereikt een duurzame gewichtsvermindering door een combinatie van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.
 2. Versnelling van je metabolisme.
  Door meer te trainen verbrand je meer calorieën. Je ontwikkelt meer spieren en verbetert je conditie. Je lichaam past zich hierop aan door in een hogere versnelling te werken. Het zal je daarom leren om efficiënter en effectiever om te gaan met de voeding die je gebruikt. Het versnellen van je metabolisme is ook een zeer goede manier om gewicht te verliezen of om je lichaamsgewicht stabiel te houden.
 3. Bewegen verbetert je gevoel.
  Wanneer je oefent, verbetert je humeur en neemt de stress af. Het werkt ontspannend en je slaapt beter. Als je vaker gaat trainen, maakt je lichaam ook vaker de eigen neurotransmitters van het lichaam aan. Deze neurotransmitters bepalen voor een belangrijk deel hoe je je voelt. Gelukkig kan je deze stoffen zelf beïnvloeden. Net als bij het bouwen van een huis, heb je bouwstenen (eiwitten) en cement (co-factoren) nodig om neurotransmitters te bouwen. Wil je meer eiwitten toevoegen aan je dieet? Probeer onze Lovely Pancake-mix …. heerlijk en gezond! Meer informatie over neurotransmitters zal binnenkort volgen vanwege zijn complexiteit.
 4. Je zelfvertrouwen stijgt.
  Als je meer beweegt, zie je er beter uit en stijgt je zelfvertrouwen automatisch.
 5. Bewegen is gewoon heel gezond.
  Lichaamsbeweging heeft niet alleen een positief effect op je gewicht, maar ook op je hart, je bloedsomloop, je bloeddruk, je immuunsysteem en zelfs je geheugen. Bovendien wordt het verouderingsproces vertraagd door beweging. Dus je zult er langer jonger uitzien. 
 6. Verbetert je denkvermogen.
  Niet alleen je spieren, maar ook je hersenen profiteren van regelmatige lichaamsbeweging. Intensieve lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop. Er zit dus meer zuurstof in je hersenen.
 7. Meer zin in seks.
  Eigenlijk is dit reden genoeg om meer te bewegen. Als je meer beweegt verbetert je conditie en krijg je meer energie om andere dingen te doen. Zo word je ook actiever in bed. Probeer maar.
 8. Vet verbranden.
  Door meer te sporten, verbrand je onmiddellijk meer calorieën. Zelfs na de oefening verbrand je nog een paar uur extra calorieën. Je lichaam is dan aan het herstellen en dat kost energie. Je spiermassa neemt ook toe en spieren hebben meer calorieën nodig om te functioneren. Een kilogram lichaamsvet vereist ongeveer 9 kilocalorieën per dag. Maar een kilo spieren heeft tot 90 kilocalorieën nodig om te functioneren.
 9. Tevreden over je lichaam.
  Het blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. Je gaat je lichaam anders bekijken. In plaats van hoe het eruit ziet, kijk je ook naar wat het kan doen.
 10. Minder stress en zorgen.
  Door intensiever te bewegen, maakt je lichaam endorfines en dopamine aan. Dit zijn neurotransmitters. Deze stoffen geven je een euforisch en goed gevoel, zodat je beter tegen stress en zorgen kunt. Het is een soort zelfgemaakte, natuurlijke drug.
 11. Bewegen bevrijdt je van dipjes.
  Intensieve oefening kan depressieve gevoelens verminderen. Je lichaam maakt de stof fenylethylamine tijdens de training. Als gevolg van de inspanningen neemt het gehalte van deze stof snel toe. Voor het beste resultaat is het verstandig om regelmatig 20 tot 30 minuten aan een vorm van oefening te spenderen van 70 procent van je vermogen. Hardlopen is hier heel geschikt voor.
 12. Bewegen houdt je botten gezond.
  De dichtheid van je botten neemt af na je 30ste levensjaar, waardoor ze steeds breekbaarder worden. Beweging kan dit helpen voorkomen. Om sterk te worden en te blijven, is het belangrijk om regelmatig je botten te stimuleren. Ook het toevoegen van collageen van hoge kwaliteit kan een bijdragen aan sterkere botten. Gebruik onze Lovely Collageen Drank voor optimale voordelen.
 13. Trainen vermindert het risico op hart- en vaatziekten.
  Regelmatige lichaamsbeweging heeft een preventief effect op de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk en het risico op diabetes 2. Regelmatige lichaamsbeweging heeft ook een positief effect op je cholesterolbalans en vermindert het risico op aderverkalking.

 

Dit is slechts een kleine lijst met voordelen als je gaat bewegen. Het begint allemaal met het maken van een keuze voor jezelf. Waarom niet nu? Waarom niet jij? Laat deze dag de eerste dag van de rest van je gezonde leven zijn!

 

 

 

footer