Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: – min
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 1/2 kop
Ingredienten
- 1/4 kop zoete ui, in blokjes gesneden
- 1 Serrano peper, zonder zaadjes en grof gehakt
- 3 middelgrote teentjes knoflook, gepeld
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
- 1 kopje karnemelk
- 1/2 kopje mayonaise
- 1/2 kopje zure room
- 1 middelgrote rijpe avocado, geschild en ontpit
- 1 1/2 theelepel zee- of himalayazout
- 1 1/2 tl gemalen komijn
- 1 theelepel Mexicaanse oregano
- 1 theelepel suiker
- 1/4 theelepel donkere chilipoeder
- 1/4 theelepel zwarte peper
Instructies
- Plaats de ui, Serrano peper, knoflookteentjes, limoensap en koriander in een blender.
- Maal het geheel fijn. Voeg de resterende ingrediënten toe. Mix alles tot een gladde massa.
- Voeg meer karnemelk toe, indien je het dunner wenst.
- Bewaar de dressing enkele uren in de koelkast voor het serveren.
- Kan tot 3 dagen van tevoren worden gemaakt, goed schudden voor het serveren.
- Serveer als een dressing of als een dipsaus.
Auteur: Melissa Sperka