Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: – min
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 1/2 kop

 

Ingredienten
  • 1/4 kop zoete ui, in blokjes gesneden
  • 1 Serrano peper, zonder zaadjes en grof gehakt
  • 3 middelgrote teentjes knoflook, gepeld
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
  • 1 kopje karnemelk
  • 1/2 kopje mayonaise
  • 1/2 kopje zure room
  • 1 middelgrote rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 1/2 theelepel zee- of himalayazout
  • 1 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 theelepel Mexicaanse oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel donkere chilipoeder
  • 1/4 theelepel zwarte peper

 

Instructies

 

  1. Plaats de ui, Serrano peper, knoflookteentjes, limoensap en koriander in een blender.
  2. Maal het geheel fijn. Voeg de resterende ingrediënten toe. Mix alles tot een gladde massa.
  3. Voeg meer karnemelk toe, indien je het dunner wenst.
  4. Bewaar de dressing enkele uren in de koelkast voor het serveren.
  5. Kan tot 3 dagen van tevoren worden gemaakt, goed schudden voor het serveren.
  6. Serveer als een dressing of als een dipsaus.
    Auteur: Melissa Sperka

Avocado, Limoen, Dressing

footer