Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. De functies van deze lichaamsvloeistoffen omvatten de spijsvertering, absorptie, circulatie, het creëren van speeksel, transport van voedingsstoffen en het onderhouden van de lichaamstemperatuur. Via de achterste hypofyse communiceert je brein met je nieren en vertelt het hoeveel water je uitscheidt als urine of vasthoudt voor reserves. Wanneer je weinig vloeistof gebruikt, triggeren de hersenen het dorstmechanisme van het lichaam. En tenzij je medicijnen gebruikt die je dorstig maken, moet je naar die signalen luisteren en een glas water, thee of een vers sapje drinken … alles behalve alcohol. Alcohol verstoort de communicatie tussen hersenen en nieren en veroorzaakt overmatige uitscheiding van vloeistoffen die vervolgens kan leiden tot uitdroging.

De voordelen van water:

1. Het geeft je een voller gevoel dat bijdraagt ​​aan je gewichtsverlies.
2. Je zult je energieker voelen; zonder water kun je maximaal 4 dagen overleven! Een uitdroging van ‘slechts’ 2% kan al leiden tot energieverlies tot 20%.
3. Je huid zal er beter uitzien; goed tegen puistjes, donkere kringen, een vermoeide huid enzovoort.
4. Het helpt je nieren; je nieren doen geweldig werk om je lichaam te reinigen en te ontdoen van gifstoffen zolang je vochtinname voldoende is.
5. Het voorkomt constipatie; voldoende vloeistof en vezels zijn de perfecte combinatie, omdat de vloeistof de vezel oppompt en werkt als een bezem om uw darmen goed te laten functioneren. 6. Optimaal functioneren van uw organen; hersenen, hart, longen, spieren, lever en je botten.
7. Het ontgift je lichaam; water zorgt voor transport van voedingsstoffen en afval. De zogenaamde ’toxische’ stoffen behoren ook tot de afvalgroep. Dit zijn vreemde stoffen die van nature niet bijdragen aan een goede gezondheid. Daarom is je lichaam die gifstoffen liever kwijt dan rijk. Denk aan zware metalen, pesticiden, nicotine en alcohol. Het drinken van voldoende water helpt om deze gifstoffen af ​​te voeren en zo je lichaam te reinigen. Een eenvoudiger en goedkoper detoxplan is niet beschikbaar!
8. Voorkomt verzuring; je lichaam streeft naar een goede balans tussen zuren en ‘basen’ (niet-zuren). Als je lichaam uit balans is, is er een grotere kans op het aanmaken van nierstenen, kanker, ontsteking als gevolg van een slecht immuunsysteem enzovoort.
9. Het is beter voor je tanden en tandvlees.

Als je het moeilijk vindt om (meer) water te drinken, kun je ook fruit aan het water toevoegen of onze Lovely collageendrank …… dan heb je het beste van beide werelden 🙂

 

footer